Behandlinger

 

Her kan du se en kort beskrivelse af de forskellige former for behandlinger, som du kan få foretaget i privat regi. Du kan klikke på linket ved det enkelte område for at se hvilke behandlingssteder tilknyttet Sundhedskonto, der tilbyder denne behandling.

Plastikkirurgi

Plastikkirurgi og kosmetisk kirurgi er behandlinger, hvor du ønsker at ændre på medfødte, erhvervede skavanker eller på dine fysiske træk.

Det kan være brystoperation, næsekorrektion, ansigtsløft, øjenlåg, læbeforstørrelse, rynkereduktion, stritører, brystløft, skulpturering, fedtsugning, hudopstramning m.m. Behandlingen foregår typisk ambulant eller med et enkelt døgns indlæggelse.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Fertilitet

Barnløshed er et stort problem for mange par, men der er hjælp at hente og gode muligheder for succesfuld behandling.

Der findes en række forskellige behandlingsmetoder for kvinder, der ikke kan blive gravide ad naturlig vej fx insemination (IUI) eller kunstig befrugtning (IVF). Hidtil har såvel medicin som 3 forsøg på fertilitetsbehandling været betalt af den offentlige sygesikring, men fra 2011 skal barnløse selv betale for behandlingen.

Tilsvarende egenbetaling er gældende ved sterilisation og refertilisation.
Sterilisation af mænd og kvinder er et relativt enkelt indgreb, som især mange mænd vælger af få foretaget som prævention.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Laserbehandling

Kosmetisk laserbehandling kan være effektiv ved mange forskellige slags hudproblemer, fx ar og pigmentforandringer.

Behandlingen kan også bruges til rynkereduktion, hudforyngelse, karsprængninger, appelsinhud, leverpletter, strækmærker, hårfjerning m.m. Før laserbehandling skal hudens følsomhed vurderes individuelt – og derfor kan det være nødvendigt med en konsultation hos en speciallæge i hudsygdomme, plastikkirurgi eller karkirurgi.

Åreknuder kan behandles meget skånsomt ved laserbehandling i forhold til åreknudekirurgi, da man kan undgå operation igennem lysken. Desuden kan man gå dagen efter, så man ofte ikke behøver sygemelding. Laserbehandling af åreknuder foretages kun ved egenbetaling.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Øjenkirurgi

Laserbehandling anvendes ved behandling af både nærsynethed, langsynethed og bygningsfejl. Det er et ukompliceret indgreb, hvor man retter synet med laser, så man ikke længere behøver briller eller kontaktlinser.

Andre typer øjenkirurgi kan være behandling af grå stær, og i sjældne tilfælde kan grøn stær også afhjælpes ved operation, men oftest starter man med medicinsk behandling.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Ortopædkirurgi

Ortopædisk kirurgi omfatter operationer af bevægeapparatet – det vil sige skuldre, albuer, hænder, fødder, hofter, knæ, ryg, nakke, led, muskler, sener, nerver m.m.

Med moderne behandlingsformer og ny teknologi kan man behandle langt flere ortopædkirurgiske skader end for blot få år siden – fx indsættelse af kunstige led i hofter, knæ og skuldre. Avanceret udstyr til kikkertoperation gør også, at stadig flere operationer udføres ambulant eller under korte indlæggelser.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Genoptræning

Genoptræning og rekreation kan være afgørende for, hvordan man kommer videre efter ulykker, skader, operation og sygdomsforløb.

Ofte forbindes genoptræning med fysioterapi efter en operation eller skade. Men det kan også være restitution af krop og sjæl i en tværfaglig behandling hvor både fysioterapi, ergoterapi og kostvejledning indgår. Eller det kan være intensiv specialiseret træning til mennesker, der som følge af skade i centralnervesystemet, har fysiske begrænsninger.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Hørelse

Oplever du begyndende problemer med hørelsen, har du i dag gode muligheder for at få undersøgt og sandsynligvis også afhjulpet problemet, før det udvikler sig yderligere.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Gynækologi

Mange kvinder oplever forringet livskvalitet pga. underlivssmerter, blødningsforstyrrelser eller ufrivillig vandladning.

Heldigvis er det i dag muligt effektivt at behandle mange af disse underlivsproblemer. Undersøgelse og behandling kan foretages ambulant, og vil typisk bestå af både en gynækologisk undersøgelse og en ultralydsundersøgelse. Samtidig kan mange operationer udføres med kikkertmetoden.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Operationer

Hver dag foretages der en lang række rutinemæssige operationer på private hospitaler og klinikker. Det giver dig mulighed for at vælge privat behandling, hvis du har en skade eller lidelse, som du ønsker at få behandlet her og nu.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Diagnostik

Du har mulighed for at få foretaget en række forskellige typer undersøgelser, der kan diagnosticere sundhedsproblemer eller afkræfte eventuelle mistanker, du måtte have. Det kan både være scanninger eller prøvetagninger.

Eksempelvis kan et forebyggende helbredstjek afsløre begyndende helbredsproblemer, og hvis du ikke kan eller ønsker af få tjekket dit helbred i offentligt regi, kan du vælge et privat behandlingssted.

Med et grundigt helbredstjek kan mange livsstilssygdomme opdages i tide, og det betyder, at de ofte kan forebygges eller udskydes.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Fysiologisk terapi

Der findes en masse forskellige behandlingsformer til at afhjælpe fysiologiske smerter eller gener, og du har mulighed for at låne til netop den behandling, der er mest effektiv for dig. Fælles for disse behandlinger er, at de typisk er rettet mod skader eller skavanker i bevægeapparatet.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Vejledning/erklæringer

Ønsker du professionel kostvejledning fra en diætist, har du mulighed for at få denne hjælp gennem Sundhedskonto. Det kan være en særdeles effektiv måde at opnå et varigt vægttab og en sundere livsstil på. Du har også mulighed for at få hjælp til søvnrelaterede problemer eller lidelser, og endelig kan Sundhedskonto også bruges, hvis du ønsker at indhente speciallægeerklæringer.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Smertebehandling

Der kan være mange årsager til smerter, og det gælder selvfølgelig om at vide, hvorfor det gør ondt, så man kan sætte ind med den rigtige behandling. Men smerter kan også være en følgevirkning af skader, man allerede kender eksempelvis gigtlidelser, piskesmæld eller ryglidelser. Den mest effektive behandling kan variere fra person til person, men der er mange muligheder for smertebehandling i privat regi.

Se klinikker der udbyder denne behandling

Hud- og hårbehandling

Hudproblemer kan både opstå akut og være kroniske lidelser som for eksempel psoriasis. Det samme gælder hårproblemer, der enten kan være genetisk bestemte eller være en følge af eksempelvis kræftbehandling. Der findes en række forskellige private behandlingsmuligheder, som du kan få adgang til igennem Sundhedskonto.

Se klinikker der udbyder denne behandling